SĂCEL – I-au bătut clopotele și el le auzea… (VIDEO)

3634

Pe terasa unui bar din Sacel am intâlnit un pui de dac adevarat, unul din putinii oameni care au puterea sa râda de propria moarte. Are 64 de ani si-l cheama Gheorghe Magdau. Evident, avea in fata un paharel, care probabil i-a dat curaj sa spuna povestea, spre deliciul prietenilor din jur. A fost cioban, apoi petrolist la sondele din Sacel. Isi explica singur boala, râzând: „Cum ma scol cum as mânca, cum manânc cum m-as culca”…

In realitate, omul a fost sase luni in coma, din care doua saptamâni in moarte clinica. Singur cuc, cu doi copii plecati in Anglia si unul in Italia, sa-si faca un rost, omul a luat calea spitalelor cu doua tumori, una pe creier si una pe plamâni. „Am primit o raceala foarte puternica, am primit medicamente, n-am rezistat la ele si am primit o tumoare la cap si una la plamâni. Am plecat la spital. Am stat sase luni, n-am stiut de capu’ meu. M-o trimis acasa, sa se pregatea’ de inmormântare. O venit copiii acasa, m-o dus la caminul de batrâni din Baia-Sprie. Am stat vo’ sase luni. Acolo m-am limpezit. Am fo’ si 14 zile in moarte clinica. Mi-o clopotât c-am murit, in sat. Amu’ poate c-ar trebui sa-i dau in judecata, nu? Ca m-o omorât inainte sa ma duc… Am revenit la doctori, s-o minunat. N-ai murit, ma? Trebuia sa fii kaput. Io i-am intrebat… Da’ un pahar de horinca pot? O râs, o zis ca unu singur, da… Ia, io numa’ câte unul beau, nu?” spune omul, sustinut de parteneri.
L-am lasat pe Gheorghe Magdau la masa, cu prietenii, in fata acelui unic pahar. Un om care a invins moartea. Deocamdata.

Alexandru RUJA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here