SĂCĂLĂȘENI – Nu fabrică de avioane ci parc agro-pisci-turistico-industrial!

261

Cu aproape zece ani in urma, autoritatile din Sacalaseni se cazneau sa convinga satenii sa renunte la o parte din pasunea comunala, sa primeasca fabrica de piese de avioane… care a ajuns la Dumbravita. Apoi, sa primeasca un golf parc. Oamenii nu si nu. Era vremea când, daca te prindea seara, in trafic, la Sacalaseni, stateai o jumatate de ora sa treaca ciurda. Acum, mai sunt vreo 20 de animale, daca mai sunt… iar ciurda trece in 4-5 minute.

Primarul Emilian Pop a continuat cautarea. Variantele au fost care mai de care mai excentrice, inclusiv o fabricuta moderna de ardere a gunoiului si de transformare a sa in energie electrica si termica. Adica… nivelul superior in salubrizare, practicat acum de Europa. Superior depozitului de la Farcasa. Ba si pista de avioane mici. Ce s-a concretizat, pâna la urma?

Am terminat extinderea liniei de medie tensiune spre pasunea Europa. Asa i-am spus. Avem concesiunea si contractele pentru o plantatie de nuci pe sase hectare, vor face si hala de procesare si depozitare. Apoi, avem contract pe 50 de hectare de plantatie de afin, tot cu procesare si zone de pregatire de material saditor. Mai avem scos la licitatie pentru concesiune o suprafata de 4 hectare pentru un sat de vacanta. Ni s-a mai anuntat un investitor cu o tâmplarie termopan, ce va oferi cam 30 de locuri de munca. Acea clinica-spital e in standby, deocamdata. Mai avem, evident, lacul cu peste, in zona. Pâna la urma, va prinde contur visul nostru””, spune primarul Emilian Pop.

Dar n-a fost usor. Dincolo de cele de mai sus, autoritatea locala s-a luptat sa faca drumuri asfaltate in acea zona, sa parceleze, sa faca alimentare cu energie electrica. Iar acum, e gata sa culeaga si roadele investitiilor de peste ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here