SĂ NU MAI CEARĂ – Primăriile care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului, verificate ce au făcut cu banii

401

Primăriile care au avut nevoie de bani pentru cheltuieli legate de funcționare au avut la dispoziție și au în continuare Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului. Numai că premierul Ludovic Orban spune că unele primării au cheltuit banii primiți pe alte lucruri decât cele pentru care erau destinați acei bani, iar acum vin și mai cer bani. 

„Vreau să vă învederez să fiți foarte exigenți în analiza cererilor pe care le veți primi. Repet, alocările din Fondul de rezervă al guvernului aflat la dispoziția premierului au o singură destinație: cheltuieli de funcționare, însemnând cheltuieli cu salariile, acolo unde nu există bani pentru plata salariilor, cheltuieli pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități, pentru plata salariilor asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități, cheltuieli de încălzire a școlilor, de iluminat public, cheltuieli care sunt absolut necesare a fi efectuate. Şi vă cer exigență în evaluarea cererilor, pentru că am început să primesc și eu o cereri adresate mie direct, în care mi se cer niște sume de bani pentru categorii de cheltuieli care nu au nicio legătură cu cheltuielile de funcționare.

Şi, de asemenea, să aveți foarte mare grijă: dacă ei au cheltuit banii pe care îi aveau prevăzuți la categoriile astea de cheltuieli de funcționare pe alte tipuri de cheltuieli, trebuie să analizăm foarte serios toate sumele de bani pe care le vom aloca. Domnule Ștefan și domnule ministru Cîţu, vreau să luați în analiză, ca și criteriu de evaluare, și alocările anterioare care au fost făcute din Fondul de rezervă al guvernului.

Ştiți foarte bine că în ultimele săptămâni ale Guvernului Dăncilă au fost alocați bani cu nemiluita către diferite autorități locale, bani care nu au fost alocați pe principiile pe care vom aloca noi banii, și anume asigurarea cheltuielilor de funcționare vitale pentru comunitățile locale. Iar dacă sunt localități care au primit bani, să nu mai vină să mai ceară bani, pentru că, dacă au efectuat o solicitare și li s-au alocat resurse financiare anterior, resursele ar fi trebuit să fie suficiente; dacă ei au cheltuit banii pe alte lucruri decât pentru cheltuielile de funcționare, este treaba lor, să își rezolve din bugetele locale”, a spus Orban la începutul ședinței de Guvern de acum câteva zile.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here