S-AU LINIȘTIT APELE TULBURI! – Judecătoria Dragomirești funcționează în regim de normalitate

684

Apele tulburi din Justiție s-au limpezit pe Valea Izei. Judecătoria Dragomirești a rămas în picioare, după ce o bună bucată de timp, la începutul anului 2017, a existat intenția de a se pune lacăt pe instituție.

Autoritățile și localnicii au răsuflat ușurați că situația s-a îndreptat, iar în prezent, actul de justiție se poate face în cele mai bune condiții. “Am reușit să demonstrăm că această instituție, cu o vechime de 100 de ani, este extrem de importantă pentru Maramureș. Ea deservește nevoile a aproximativ 45.000 oameni. S-a motivat faptul că nu dorește nimeni să vină aici ca și judecător. Au dorit să vină trei. Avem, în prezent, doi judecători. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești avem doi procurori. Ne aflăm într-o situație de normalitate. Se lucrează așa cum trebuie”, a explicat, pentru Glasul Maramureșului și AxaNews.ro, Vasile Țiplea, primarul orașului Dragomirești.

# Judecătoria sărbătorește, în curând, Centenarul

Judecătoria din Dragomirești a fost înființată în anul 1920. Și-a continuat activitatea inclusiv pe timpul horthyștilor. Doar în perioada comunistă, în anii ‘50, activitatea a fost sistată pentru scurt timp. În 2017, s-a intenționat închiderea instituției. Autoritățile din Dragomirești, împreună cu cele din localitățile din proximitate, arondate la această circumscripție, au înaintat o petiție autorităților centrale. În cele din urmă, situația s-a remediat, iar Judecătoria din Dragomirești funcționează. La momentul sosirii noastre, activitatea era în plină desfășurare, mulți mireșteni și nu numai venind pentru a-și soluționa problemele.

Cătă ȚINEGHE

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here