S-AU ÎNTORS CU MEDALII – Cinci băimăreni, la Jocurile Mondiale Special Olympics

264
Rapid - A.s Ramat Hasharon

Echipa Special Olympics România, formată din 34 de sportivi, a participat, la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale, Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics. Evenimentul s-a desfășurat în Abu Dhabi, în perioada 15-21 martie.

La ediția din acest an a competiției au participat aproximativ 7.500 de sportivi din 190 de țări, care au concurat la 24 de discipline sportive.

Echipa Special Olympics România, formată din 34 de sportivi, a participat la concursurile atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj role, tenis de câmp și tenis de masă. Delegația română s-a întors acasă cu 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz).

# Sportivii băimăreni, printre medaliați

Din echipa Special Olympics România au făcut parte și cinci sportivi din Baia Mare, care au obținut următoarele rezultate la atletism și înot:

– Atletism: Daniel Tănase – aur la mini suliță, argint la 100 m; Suzana Varga de aur la mini suliță, locul 6 la 100 m; Alina Estera Moldoveanu – argint la 100 m, bronz la mini suliță; Ioan Negrea – locul 8 la 100m; ștafeta 4×100 de m, alcătuită din cei patru băimăreni, a luat locul 7;

– Înot: Andrei Cupșa – locul 6 în proba de 50 m crowl/liber, bronz cu ștafeta de 4×50 m.

Din delegația României a făcut parte și antrenorul băimărean de atletism Adrian Oros, care i-a pregătit voluntar pe D. Tănase, S. Varga, A. Moldoveanu și I. Negrea.

# Echipa României, sprijinită financiar de Nadia Comăneci

Deplasarea delegației de 53 de persoane la Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Național Paralimpic și Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics Internațional.

”Am participat la o competiție sportivă și ne bucurăm ca oricare atunci când câștigăm. Suntem însă la Special Olympics și ne mai bucurăm și pentru alte lucruri. La Abu Dhabi satisfacția noastră vine și din faptul că am participat la trei sporturi pentru prima dată, patinaj role, judo și tenis de câmp.

Este doar începutul și știm că deschidem o poartă pentru mulți sportivi Special Olympics din România. Pentru această șansă le mulțumim antrenorilor care au avut puterea să înceapă. Le mulțumim în egală măsură antrenorilor care lucrează cu sportivi Special Olympics de mai mulți ani și sportivilor pe care i-au antrenat și care s-au întrecut la Abu Dhabi, de la egal la egal, cu sportivi din țări cu tradiție în aceste sporturi”, a declarat Cristian Ispas, director național Special Olympics România.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here