S-AU ADAPTAT SITUAȚIEI – Antrenamente online pentru sportivii băimăreni

375

Situație grea pentru toți sportivii în această perioadă. Competițiile au fost suspendate, iar antrenamentele comune în săli sau pe stadioane sunt interzise, din cauza pandemiei de Covid-19.

În aceste condiții fiecare club s-a adaptat situației, antrenorii indicând sportivilor programe individuale de pregătire. Unii, mai ingenioși, efectuează antrenamente comune online, la care sportivii participă de acasă. O asemenea atitudine a adoptat antrenorul Dan Goron, de la CS Dan Goron . 

„Sincer, am început antrenamentele online cu ceva emoții, fiind obișnuit să  predau în sala de antrenament sau în aer liber, la stagii și cantonamente. Însă dorința sportivilor de a face taekwon-do și entuziamul lor îmi dau puterea necesară de a merge înainte. La aceasta situație nouă, trebuie să  găsesc metode noi de predare”, spune Dan Goron, președinte și antrenor la CS Știința-Dragonul Baia Mare.

Pentru a ține sportivii aproape de acest sport și Federația Română de Taekwon-do ITF a venit cu o idee interesantă pentru sportivii cu vârsta de până la 14 ani, inclusiv.

Copiii sunt îndemnați să trimită o fotografie cu un desen (color sau alb-negru) sau o poezie care să conțină cuvântul „taekwon-do”, de minim patru și maxim 16 versuri, până în data de 5 aprilie.

„Fotografiile vor fi postate pe pagina nostră de Facebook și cele care vor aduna cele mai multe like-uri (primele trei) vor fi premiate cu echipamente sportive de arte marțiale”, informează reprezentanții Federației Române de Taekwon-do ITF.

#Platformă online pentru antrenamente

O idee și mai ingenioasă a avut clubul de baschet Wild Cats. Gruparea băimăreană a lansat o platformă online pentru pregătirea sportivilor.

„Antrenamentele se desfășoară pe grupe formate în funcție de nivelul de pregătire a sportivilor și vârstă. La pregătiri pot participa, de asemenea, frații și părinții sportivilor. Dorim ca socializarea să fie un cuvânt esențial în această perioadă, iar munca în echipă să îmbunătățească relațiile din familie. Antrenamentele se desfășoară în intervalul orar 16-19”, precizează reprezentanții clubului Wild Cats Baia Mare.

O grupă este formată din minim zece persoane. Antrenamentele durează o oră și se defășoară după următorul format: 15% încălzire, 35% tehnică individuală cu mingea (fără aruncare la coș), 35% forță, 15% revenire după efort.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here