S-A CONFIRMAT! – Anchetă de amploare în Maramureş! Un întreg arsenal de stupefiante, cartuşe şi arme, descoperit în Baia Mare (GALERIE FOTO)

648

Informaţia oferită în premieră de AxaNews.ro (click aici, vezi finalul materialului care se va deschide) legată de o anchetă DIICOT în judeţ s-a confirmat.

În data de 7 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspecţilor P.F. şi B.B.D., pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc în formă continuată.

# Un întreg arsenal descoperit în urma percheziţiilor
Mai exact, în data de 6 martie, procurorii DIICOT – BT Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat un număr de cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare, ocazie cu care au fost identificată cantitatea de peste 2,5 kg de cannabis, 51 de grame de cocaină, aproximativ 7 grame MDMA, 7 dispozitive de mărunţire şi consum al drogurilor, bani, 3 arme neletale şi cartuşe.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că suspectul P.F. a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy, ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare”, au explicat reprezentanţii DIICOT.

S-a reţinut faptul că suspectul P.F. s-a ocupat de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania.În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.

# Cum operau cu stupefiantele aduse din Spania
De asemenea, s-a reţinut faptul că suspectul administreaza o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de marfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

“După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul P.F. sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor. Toţi cei implicaţi în vânzarea drogurilor deţineau chei de acces în imobilele respective, fiecare deplasându-se să şi îşi ia cantitate de droguri dorită, lăsând în loc sumele de bani convenite cu suspectul P.F., preţul fiind diferit, în funcţie de cantitatea vândută, fiind cuprins între 20-30 lei pentru un gram”, au explicat reprezentanţii DIICOT.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie – Centrul Operaţional 3 Cluj-Napoca şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Oamenii legii au făcut precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here