S-A ALES PRAFUL! – Umilită și de Japonia, România a ocupat locul 12 la Campionatul Mondial

849

Naționala României a suferit încă o umilință, ultima, la Campionatul Mondial de handbal feminin care se desfășoară în Japonia. Tricolorele au fost surclasate de echipa gazdă, una cu talie foarte mică, și încheie competiția pe locul 12, mult peste valoarea actuală a echipei. 

Japonia – România 37-20 (18-8)

România: Dumanska (2 intervenții), Ciucă (2, a apărat un 7m), Dedu (7, a apărat un 7m) – Perianu 4, Udriștioiu 4 (1 din 7m), Pintea 3, Vizitiu 3, Polocoșer 2, Ostase 2, Zamfirescu 1, Seraficeanu 1, Iuganu, Florică, Dache. Antrenori: Tomas Ryde și Costică Buceschi.

Fără Cristina Neagu și Laura Pristăviță (ambele accidentate), România a prestat același joc fără orizont cu care ne-a obișnuit la acest Campionat Mondial, cu excepția reprizei a doua cu Ungaria și a primelor 40 de minute ale meciului cu Rusia. În aceste condiții, naționala noastră a fost o pradă ușoară chiar și pentru Japonia. Niponele au jucat în mare viteză, cu combinații spectaculoase, mult mai aproape de ceea ce trebuie să arate o echipă aflată în elita handbalului mondial.

De obicei, concluziile la cald nu sunt indicate, dar, cu toate acestea, cineva trebuie să plătească pentru rușinea din Japonia. Primii doi pe listă ar fi președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, și antrenorul principal Tomas Ryde.

Hai România!

Marius CÎMPIAN 

6 COMENTARII

  1. Platim cu bani multi jucatoare(jucatori)straini,iar romancele stau pe banca.Cum sa avem viitor daca tinerele nu au minute de joc?Polocoser si Zamfirescu,fac doar aparare si la nationala le hulim ca nu joaca,cum ar putea???Au strainele minute,incredere si suportul antrenorilor romani,de ce oare???

  2. Mai lipsește din listă Haostică șapcă, antrenorul lumii. Și din păcate a fetelor din Baia Mare. Vă mai aduceți aminte (din toamnă poate se repetă): elizuca și tăticu ne-au distrus jocu’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here