RUTIERE – Două accidente şi 25 amenzi pe şosele, într-o zi, în Maramureş

514

Regulile referitoare la circulaţia pe drumurile publice trebuie respectate cu consecvenţă şi responsabilitate. Orice abatere poate avea consecinţe grave.

# Pieton accidentat în Piatra
Marţi dimineaţă, la 07.30, poliţia a fost sesizată că pe DN 19, pe raza localităţii Piatra, a avut loc un accident rutier. La faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat de 44 de ani, care conducea un autoturism pe direcţia Sighetu Marmaţiei – Satu Mare, a surprins şi accidentat un pieton de 61 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă. Bărbatul accidentat a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Şoferului i-au fost recoltate probe de sânge pentru a se stabili dacă se afla sub influenţa alcoolului.

# Trei persoane rănite după o coliziune în Rona de Sus
Poliţiştii au intervenit şi pe raza localităţii Rona de Sus, la un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. Neatenţia unui tânăr de 31 de ani care nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de autoturismul care circula în faţa sa, a avut ca efect coliziunea între cele două autovehicule. Conducătoarea auto din maşina acroşată, o femeie de 40 de ani, şi o pasageră de 61 de ani din acelaşi autoturism au suferit leziuni corporale şi au fost transportate la spital. Conducătoarea auto a rămas internată în spital. Cei doi conducători auto nu se aflau sub influenţa alcoolului. În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările, au precizat oamenii legii.

# Acţiune comună poliţie – RAR, în Borşa
Pentru a preveni evenimentele rutiere, poliţiştii maramureşeni continuă acţiunile de control în trafic, alături de reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş. O astfel de acţiune organizată pentru depistarea şoferilor care conduc pe drumurile publice autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă, a fost organizată marţi, 6 februarie, pe raza oraşului Borşa. “Cu această ocazie, au fost depistate mai multe autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice. Faţă de conducătorii acestora au fost luate măsuri de sancţionare contravenţională. Astfel, pentru cele 25 de sancţiuni constatate au fost aplicate amenzi de peste 10.000 de lei. Totodată, pentru şase dintre autovehiculele verificate au fost retrase certificatele de înmatriculare, iar într-un caz s-a dispus reţinerea permisului de conducere”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here