RUȘINE – Pasul Gutâi, transformat în coș de gunoi

220

Pasul Gutâi a fost reabilitat și modernizat la standarde europene. Numai că această modernizare a unuia dintre cele mai circulate drumuri naționale din Maramureș nu a adus (deocamdată) și montarea unor coșuri de gunoi. În absența lor, turiștii care traversează pasul montan pentru a ajunge în Mara sau în altă localitate din județ aruncă gunoaiele pe unde apucă, iar asta se vede.

Șoferii maramureșeni spun că acest lucru nu ar trebui să ne mire, fiindcă „așa se lucrează la noi”.

„Am văzut și eu că lipsesc coșurile de gunoi. Dar ce poți face? Nici nu ar trebui să vă mire, că la noi merge și așa. De ce să avem coșuri de gunoi și toalete cand putem arunca gunoiul pe marginea drumului sau în apă și face necesitățile ascunși printre brazi? Cei ce vin și văd gunoaiele oare ce impresie își fac?”, spune Mihai C.

„Bătaie de joc, atata pot să vă spun. Da, e frumos că au amenajat niște locuri pentru odihnă, dar nu ai unde arunca o hartie, un muc de țigară, o sticlă. Ce să mai vorbim de toalete, ar fi prea frumos ca să fie adevărat. Însă sunt convins că și dacă ar fi toalete, nu știu cine s-ar ocupa de ele să le curețe, că altel e bai mare”, adaugă Ioan H.

Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, declara zilele trecute, pentru ziarul nostru, că în proiectul de reabilitare și modernizare a acestui drum național sunt prevăzute și toalete. Autoritățile au promis și filigorii, care lipsesc în acest moment.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here