RUSCOVA – Încă un val de investiții

2802

Comuna Ruscova a terminat in mare cu retele de apa si canalizare, lucreaza la drumuri, dar mai are si altfel de investitii. Primarul Ioan Turcsin le trece in revista.

Am un afterschool in lucru, finantat de AFIR, parte a unui program mai vast, la fel camin cultural in reabilitare, dar vor ramâne pentru anul viitor. In curs am o achizitie de utilaje, doua ATYV-uri pentru stingere de incendii si un buldoexcavator pentru deszapezire si orice altfel de lucrari vom mai avea. Am in lucru si o sala de sport cu finantare CNI, dar e inceputa abia de doua saptamâni, e facuta fundatia si se ridica stâlpii. Dar intre timp, noi am facut utilitatile, am tras apa si canalizare acolo.

Am reusit sa scoatem piata de pe drumul judetean, am tras-o mai spre margine, am amenajat si as vrea ca anul viitor sa modernizez acolo, inclusiv cu o hala. In primavara trebuie sa incep si reabilitarea centrului medical de permanenta, mai ales ca deserveste nu doar Ruscova, ci si Petrova si Leordina”, spune primarul.

Nu e tot, comuna are semnat contract pentru reabilitarea retelei de iluminat public, cu schimbarea lampilor pe un sistem mai modern ce va duce la o economie de 30% la facturi. Mai mult, se incearca o cooperare cu vecinii din Leordina pentru a reabilita si moderniza acel celebru pod frânt de peste Viseu, functional inca din 1970, care insanu are proprietar! El va trebui intabulat pâna la jumatate de ambele autoritati locale, apoi reabilitat impreuna, pentru ca institutia care l-a facut, Caile Ferate Forestiere, nu mai exista…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here