ACTUALIZARE – RUPERE DE NORI – Intervenții în forță a pompierilor maramureșeni. Șosea blocată de aluviuni

7471

În urma unei ruperi de nori, în localitatea Săliștea de Sus 70 de gospodării au fost afectate.

“În cazul a trei gospodării inundate au intervenit, pentru evacuarea apei din subsoluri, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Bogdan Vodă.

În cazul celorlalte gospodării a intervenit CLSU Săliștea de Sus cu utilajele din dotare. Nu s-a impus evacuarea persoanelor din locuințe deoarece au fost afectate doar curțile și subsolurile gospodăriilor. De asemenea, DJ 188, care a fost blocat de aluviuni pe o distanță de circa 100 de metri este în acest moment deblocat”, a explicat Oana Alexa-Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

În județul Maramureș până la ora 10.00, astăzi, există o atenționare cod roșu hidro pe Vișeu și Iza. Efectivele pompierilor maramureșeni sunt pregătite să intervină atunci când situația o va impune.

ACTUALIZARE – Date comunicate de CLSU Salistea de Sus in raportul operativ: 46 case afectate de revarsarea apelor 19, anexe gospodaresti inundate din care doua distruse,. Suvoaiele de apa reultate in urma ruperii de nori au avariat un pod, cinci podete, 14,7 km de strazi, 1,5 km dr drum forestier, cinci hectare de teren arabil, 6,2 hectare de pasuni si fanete, rețele de alimentare cu apa si canalizare,, o fantana colmatata. Un stalp de la reteaua de alimentare cu energie electrica este amplasat intr-o zona cu alunecare de teren. Nu sunt victime sau persoane ranite din randul populatiei. Unitatea administrativ-teritoriala este alimentata cu energie electrica.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here