RUINE PE ROȚI – Mașini cu defecțiuni tehnice, pe șoselele din Maramureș

268

Miercuri, 17 iulie, polițiștii din Târgu Lăpuş au organizat și desfășurat o acțiune rutieră pentru reducerea riscului rutier. Acțiunea a avut ca scop principal prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi s-a desfăşurat împreună reprezentanți ai Registrului Auto Român (RAR), care au verificat starea tehnică a autovehiculelor.

Astfel, în cadrul acțiunilor s-a urmărit și verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

„De asemenea, a fost verificată corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia. Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate și aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru diferite defecțiuni tehnice. Valoarea amenzilor a fost de peste 5.000 lei. Ca măsură complementară au fost retrase patru certificate de înmatriculare, două pentru ITP expirat şi două pentru anvelope uzate ori neconforme, şi a fost ridicat un set de plăcuţe de înmatriculare”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here