RUGBY – Superliga: Meci decisiv pentru locurile 1-2 între CSM Bucureşti şi CSM Ştiinţa

443

Sâmbătă, de la ora 19.30, în direct la Telekom Sport, CSM Bucureşti şi CSM Ştiinţa Baia Mare se vor întâlni într-un meci din etapa a 11-a din sezonul regulat al Superligii.

Partida ce se va disputa pe stradionul „Arcul de Triumf” va fi arbitrată de Robert Andrei Diaconescu (Constanţa), ajutat la cele două margini de Emanuel Gorodea (Iaşi) şi Viorel Nicolae Bujoreanu (Mangalia). Arbitru 4: Dragoş Preda (Bucureşti). Arbitru video: Cristian Răduţă (Braşov). Observator: Clement Nemesniciuc (Iaşi). Comisar citare: Constantin Bonea (Bucureşti).

CSM Ştiinţa n-a avut un an 2018 tocmai liniştit. A ajuns până în finala Cupei României, unde a fost învinsă la limită de CSM Bucureşti, şi cu sprijinul unul arbitru no-name delegat. Sincer vorbind, CSM Bucureşti arată infinit mai bine acum în comparaţie cu sezonul trecut. Sunt bani frumoşi şi la echipa de rugby, pentru că altfel n-ai cum aduce jucători. Ba chiar jucători care apar de la o etapă la alta, chit că nu este perioadă de transferări. |nsă, ceva îmi spune mie că jucătorii aceştia au fost transferaţi „când era voie”, dar au venit abia acum la echipă. Cel puţin două sunt cazurile: centrul Jason Tomane şi fundaşul Josh Rowland.

Fără îndoială, CSM Bucureşti deţine un lot puternic şi valoros. Nu poţi obţine victoria în rugby dacă eşti slab, chiar dacă te mai ajută şi arbitrajul uneori. CSMB a eliminat Timişoara în semifinalele Cupei, apoi a învins CSM Ştiinţa în finală, pentru ca etapa trecută să se impună chiar pe terenul Timişoarei. După părerea mea, CSMB este principala favorită la câştigarea titlului naţional, primul din istoria clubului. Sunt convins că orice echipă va juca semifinala cu CSMB în deplasare va pierde.

Că am dreptate sau nu, nu ştiu. Să vedem însă ce scriu şi timişorenii după meciul din etapa trecută: „Este pentru prima oară în toate aceste sezoane ale deceniului în curs ca timişorenii să fie contracaraţi şi învinşi în serie de acelaşi oponent, ceea ce izbuteau şi ei treptat venind din urmă în raport cu <Zimbrii> băimăreni, de la care preluau încet şi sigur sceptrul supremaţiei. Dominaţia celor din Ronaţ pare însă acum cu adevărat pusă la încercare, şi tocmai de noii elevi ai fostului antrenor al Ştiinţei maramureşene. Mâna lui Apjok se vede fără doar şi poate, cu avantajul că pe acea mâna se şi plusează în tonul impus în ultimii ani de „Municipalul” multi-secţie din capitală în ceea ce priveşte întărirea semnificativă a efectivului. CSM vine puternic din spate pe toate fronturile, ceea ce s-a văzut şi din maniera de interpretare a unor faze de către tot mai controversatul inclusiv pe plan internaţional Vlad Iordăchescu”.

Nici Baia Mare şi nici CSMB nu şi-au făcut publice echipele probabile până joi la amiază. Oricum, la ce s-a publicat înainte de meciul din finala Cupei, n-am fost foarte aproape nici de probabilitate.

Primele două clasate vor juca semifinalele pe teren propriu şi locurile 1-2 sunt cele pentru care se luptă cele două echipe. Va fi destul de greu pentru echipa pregătită de George Sava, Vasile Lucaci şi Paul Rusu să termine pe unul dintre aceste locuri, pentru că ar avea nevoie de victorie în toate meciurile până la final (adică în deplasările de la CSMB şi Dinamo), plus meciul de acasă cu Steaua. Mai e un meci de 5-0 cu Poli Iaşi. Practic, singura variantă pentru Baia Mare în acest moment este victoria în deplasarea de al CSMB. Acum sunt 6 puncte distanţă şi un meci mai mult pentru bucureşteni. O eventuală înfrângere ar duce la un minimum de 9 puncte distanţă (dacă am lua bonus defensiv), ori CSM mai are de jucat un meci acasă cu Dinamo şi în deplasare, la Steaua. E posibil să se joace până în ultima rundă pentru locul al doilea.

  • Etapa 11
    Dinamo Bucureşti – “U” Cluj Napoca (sâmbătă, ora 11.00, stadionul „Florea Dumitrache” – rugbytv)
    CSM Bucureşti – CSM Ştiinţa Baia Mare (sâmbătă, 19.30, stadionul „Arcul de Triumf” – Telekom Sport)
    Steaua Bucureşti – Timişoara Saracens (amânat pentru 5 mai, ora 11.00, stadionul „Ghencea” – Telekom Sport)

Clasament
1. Steaua – 39p (255-126) – 9
2. CSM Bucureşti – 31p (279-150) – 9
3. CSM Ştiinţa – 25p (309-131) – 8
4. Timişoara – 23p (196-151) – 8
5. Dinamo – 18p (211-171) – 8
6. “U” Cluj – 4p (133-418) – 9
7. Poli Iaşi – 0p (95-331) – 9

Etapa 12. CSM Ştiinţa – Steaua (vineri, 27 aprilie, 11.00, Telekom Sport); “U” Cluj – Poli Iaşi (va fi 5-0, ieşenii s-au retras din campionat); Timişoara – Dinamo (sâmbătă, 28 aprilie, 13.00). CSM Bucureşti va sta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here