RUGBY: Prezentarea Turneului celor Șase Națiuni

428

Cele mai bune selecționate de rugby din Europa se vor duela într-o nouă ediție din Six Nations. Anglia și Irlanda sunt cotate cu primele șansela victorie.

„Selecționata trandafirului” a câștigat ultimele două ediții, iar dacă ar bifa al treilea trofeu, atunci ar egala performanța Franței din 1988. Totuși englezi vor simți absența accidentatului Billy Vunipola. De când echipa a fost preluată de Eddie Jones, Anglia a pierdut un singur meci.

Irlanda lui Joe Schmidt are un lot puternic, câștigând titlurile în 2014 și 2015. Jocul exploziv al irlandezilor poate avea succes în acest an, cu amendamentul că Rory Best și compania vor juca în deplasare cu Anglia și Franța.

Țara Galilor pornește cu șansa a treia, la egalitate cu Franța. Selecționata condusă din teren de către Alun Win Jhones impresionează prin forță și aliură. Marea problemă a galezilor este lista mare de accidentați, printre care se regăsesc jucători-cheie precum Sam Warburton, Jonathan Davies sau Rhys Webb. Nici situația lui Toby Faletau și Dan Bigger nu este prea bună.

Franța vine cu un suflu proaspăt, după ce l-a numit antrenor pe Guy Noves, cvadruplu campion în Heineken Cup cu Stade Toulousain. Toată lumea este însă curioasă să vadă ce stil de joc vor aborda francezii, care au suficiente talente, dar nu au un grup unit și omogen.

Scoția a surprins plăcut la ultimele ediții și abordează cu încredere și acest sezon, mai ales că în lotul „ciulinilor” revine Craig Laidlaw. Scoția s-a despărțit însă de selecționerul neozelandez Vern Cotter, iar localnicul Gregor Townsend i-a luat locul.

Italia pornește și în acest an cu șanse minime de a obține altceva decât locul șase. Totuși, echipa condusă de Sergio Parisse a avut anumite momente de strălucire. Depinde de meciurile în care vom vedea acel declic.

Meciul de deschidere în Six Nations va fi Ţara Galilor – Scoţia, sâmbătă, 3 februarie, de la 16:15, urmat de Franţa-Irlanda, de la 18:45. Campioana ultimelor două ediţii, Anglia, debutează pe terenul Italiei, pe Stadio Olimpico din Roma, duminică, de la 17:00. Meciurile vor fi televizate în România de Telekom Sport.

Programul Turneului celor Şase Naţiuni:

Etapa 1, 3- 4 februarie
Ţara Galilor – Scoţia
Franţa – Irlanda
Italia – Anglia

Etapa 2, 10 – 11 februarie
Irlanda – Italia
Anglia – Ţara Galilor
Scoţia – Franţa

Etapa 3, 23 – 24 februarie
Franţa – Italia
Irlanda – Ţara Galilor
Scoţia – Anglia

Etapa 4, 10 – 11 martie
Irlanda – Scoţia
Franţa – Anglia
Ţara Galilor – Italia

Etapa 5, 17 martie
Italia – Scoţia
Anglia – Irlanda
Ţara Galilor – Franţa

ziardesport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here