RUGBY – Echipa naţională: România va întâlni Rusia pe Cluj Arena

746

Alături de partida care ne interesează în mod direct, Romania – Rusia, în etapa a 3-a din Rugby Europe International Championship mai sunt programate disputele Georgia – Spania şi Belgia – Germania, aceasta din urmă cu implicaţii în lupta pentru evitarea retrogradării, ambele echipe irosindu-şi practic şansele de a mai spera într-o calificare la Cupa Mondială din 2019.

Conform clasamentului la zi din Rugby Europe International Championship ediţia 2018, la Tbilisi se vor întâlni primele două clasate, Georgia şi Spania, acest aspect fiind subliniat şi de antrenorul gruzinilor, neozeelandezul Milton Haig, care a declarat ca prin victoriile împotriva Rusiei şi României, leii iberici sunt principalul adversar în lupta pentru titlu.
Milton Haig aşteaptă de la elevii săi o pregătire şi concentrare maximă, la fiecare partidă, pentru a câştiga trofeul ediţiei 2018 a Rugby Europe International Championship în stilul unei naţiuni majore a lumii rugbyului.
Un duel extrem de interesant va avea loc la Bruxelles, Belgia având marea şansă de a profita în partida cu Germania, lipsită în continuare de aportul jucătorilor de la Heidelberg RK. De când participă în acest eşalon valoric Belgia nu a reuşit să obţină, încă, nicio victorie, în 17 partide disputate reuşind doar o remiză, în 2013, într-o disputa cu Spania.
Deşi sezonul trecut şi-a trecut în cont două succese, cu România şi Belgia, Germania se află acum în situaţia de a lupta pentru evitarea retrogradării.
Naţionala de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019. Stejarii vor întâlni pe 3 martie, pe Cluj Arena (ora 16.00), Rusia în etapa a treia a Rugby Europe Championship. Pentru această partidă, antrenorul Lynn Howells a stabilit un lot de 30 de jucători

Lotul pentru Rusia:
Pilieri: Ionel Badiu (Timişoara), Mihăiţă Lazăr (Castres), Constantin Pristăviţa (Baia Mare), Alexandru Ţăruş (Sale Sharks), Alexandru Gordaş (Steaua)
Trăgători: Andrei Rădoi (Timişoara), Florin Bărdaşu (Baia Mare), Marian Căpăţână (Timişoara)
Linia a doua: Johannes Van Heerden (CSMB), Marius Antonescu (Colomiers), Valentin Popârlan (Timişoara), Adrian Moţoc (Racing 92)
Linia a treia: Vlad Nistor (Albi), Mihai Macovei (Colomiers), Stelian Burcea (CSM Bucureşti), Andrei Gorcioaia (Massy), Kuselo Moyake (Steaua)
Mijlocaşi la grămădă: Florin Surugiu (Steaua), Tudorel Bratu (Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSMB)
Mijlocaşi la deschidere: Florin Vlaicu (Steaua), Tudor Boldor (Steaua),
Centri: Jack Umaga (Timişoara), Paula Kinikinilau (CSMB), Sione Fakaosilea (Baia Mare)
Aripi: Ionuţ Dumitru (Steaua), Tangimana Fonovai (Timişoara), Stephen Shannan (Timişoara)
Fundaşi: Cătălin Fercu (Timişoara), Marius Simionescu (Timişoara)

Stejarii se pot califica la Cupa Mondială din Japonia dacă:
– ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018;
– se clasează pe locul 2 în REC, 2017/2018 după Georgia, calificată deja direct;
– se clasează după echipa calificată direct şi se impune într-un meci cu Portugalia, câştigătoarea Rugby Europe Trophy şi apoi în barajul tur-retur cu Samoa
– dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, o echipă din Africa şi una din Asia sau Oceania.

FOTO: Deutscher Rugby-Verband Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here