RUGBY – Cupa României – Provincia înfruntă Capitala

318

Vineri si sâmbătă sunt programate partidele din semifinalele Cupei României ediţia 2018-2019. La Cluj-Napoca, Steaua Bucureşti va întâlni pe Timisoara Saracens, în timp ce Arena Zimbrilor va găzdui disputa dintre CSM Bucureşti şi CSM Ştiinţa Baia Mare.

Primele patru clasate în ierarhia turului sezonului regulat din SuperLiga s-au impus în sferturile de finală ale Cupei României şi astfel semifinalele actualei ediţii vor fi identice cu cele din 2010.
Campioana en-titre, Timişoara Saracens şi Steaua Bucureşti se vor afla faţă în faţă pe stadionul din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”, după ce bănăţenii au trecut de Universitatea Cluj în sferturi, fără vreu eseu primit, iar roş-albaştrii, în aceeaşi fază a competiţiei au învins pe Tomitanii Constanţa, ambele echipe impunându-se atunci fără emoţii chiar şi în absenţa mai multor titulari convocaţi la lotul national.
În ultimii opt ani, Steaua şi Timişoara s-au întâlnit de trei ori în semifinalele Cupei României. De două ori au câştigat militarii, în 2010 cu 23-17, iar în 2012 cu 38-33, moment în care echipa de pe Bega era deţinătoarea trofeului şi tocmai avea să câştige titlul de campioană după o aşteptare de 40 de ani. Bănăţenii s-au impus în semifinala din 2016, cu un rezultat concludent, 36-7, accesul de atunci în finală aducându-le şi trofeul în vitrina cubului.

Nici CSM Bucureşti, respectiv CSM Ştiinţa nu au avut probleme în a câştiga partidele din sferturile de finală pentru a ajunge în penultimul act al Cupei. Ambele au fructificat avantajul terenului propriu, tigrii dispunând de Dinamo, iar maramureşenii de Gloria Buzău, întâlnirea din semifinale fiind în fapt o reeditare a finalei din sezonul precedent al competiţiei, care s-a disputat la Cluj-Napoca, iar victoria a revenit trupei antrenate de Eugen Apjok.
Istoria Cupei României reţine două partide între CSM Bucureşti şi Baia Mare, disputate în faza semifinalelor. Prima dată cele două echipe s-au aflat în această ipostază în 2010 când băimărenii s-au impus greu cu 32-27, pentru ca în 2014, în partida găzduită de stadionul Ghencea, tot zimbrii să obţina victoria şi atunci una dramatică cu 18-16.

Vineri, 23 noiembrie, ora 11.00, terenul „Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca: Steaua – Timişoara
Sâmbătă, 24 noiembrie, ora 12.00, Arena Zimbrilor: CSM Bucureşti – CSM Ştiinţa Baia Mare.

Şi acum se va juca fără oamenii de lot, naţionala având meci cu Uruguay (sâmbăta, ora 14.00).
CSM Bucureşti: Alexandru Savin, Alexandru Gordaş (pilier), Florin Bărdaşu (taloner), Adrian Ion (linia a treia), Tudorel Bratu, Valentin Calafeteanu (demi), Tangimana Fonovai, Florin Vlaicu (centru)
CSM Ştiinţa: Constantin Pristăviţa (pilier), Cristian Chirica (linia a treia), Alexandru Bucur (centru).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here