RONA DE JOS – Şapte gospodării nu beneficiază de curent electric

496

În secolul al XXI-lea, este greu de crezut că mai există situații în care oamenii nu beneficiază de curent electric. O asemenea situație se regăsește la Rona de Jos, în zona “Valea Mihoaie”, unde șapte gospodării nu au curent electric.

“Suntem preocupați de a rezolva acest aspect neplăcut. Am cerut celor de la Electrica să ne ajute. Din păcate, există probleme de ordin tehnic ce vizeză tensiunea rețelei electrice. Este nevoie de o îmbunătățire a acesteia. Stâlpi pentru rețea există în zonă. Odată rezolvată problema curentului, zona ar putea cunoaște și o dezvoltare turistică. Ar exista posibilitatea amenajării unor pensiuni. Zona este de un pitoresc aparte”, a spus Ioan Herbil, primarul comunei Rona de Jos.

Problema a ajuns și în atenția Prefecturii Maramureș. “Vom lua legătura cu cei de la Electrica pentru a se rezolva lipsa curentului electric. Sperăm ca într-un interval de timp cât mai redus oamenii din “Valea Mihoaie” să fie racordați la rețeaua de curent electric”, a spus Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș.

Până când curentul va ajunge la gospodăriile oamenilor, acestora nu le rămâne decăt să se înarmeze, în continuare, cu răbdare și să compenseze lipsa curentului folosind mijloace rudimentare, respectiv lămpi sau lumânări.

Liviu ȘIMAN

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here