ROMÂNIA PITOREASCĂ – Molozul dintre blocurile din Baia Mare, adunat în… maximum o lună

373

Furtuna din 28 mai a doborât o mulțime de acoperișuri și a avariat considerabil peste 200 de autoturisme. Cine nu are CASCO nu se poate baza pe RCA, iar cine nu a avut proiect pentru mansardare nu primește niciun leu despăgubire.

Zilele acestea, printre blocuri (cu precădere în cartierul Săsar), sunt grămezi de moloz, întrucât acoperișurile azvârlite de vânt nu sunt atât de ușor de ridicat de pe jos. În acest sens, mulți băimăreni au sesizat autoritățile, care sunt, de altfel, responsabile să salubrizeze spațiile dintre blocuri. Numai că în România, totul merge cu altă viteză decât ar fi normal.

“Am sesizat primăria cu privire la cele întâmplate. A venit cineva și a făcut o notă de constatare cu privire la pagube. Ni s-a spus că trebuie să accesibilizeze căile de acces mai întâi, lucru care mi s-a părut perfect normal și că, zilele următoare, când se va putea, vor veni și vor ridica grămezile de moloz de lângă bloc. Ei bine, nu s-a întâmplat nici una, nici alta. Adică, mai exact, molozul este tot aici. Iar când m-am uitat pe foaia de hârtie primită de la primărie, am văzut că termenul este de 28 iunie. Deci, o lună de la furtună. Mi se pare incredibil de mult timp. Noi nu avem cu ce să încărcăm molozul ăsta și chiar nu înțeleg, primăria sau firma de salubritate nu deține o mașină să care de aici totul? Nu poți ieși din scara de bloc decât pe cealaltă parte, iar aleea este complet blocată, nu se poate trece”, a reclamat Ilie.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here