ROMÂNIA 2019 – Droguri, bani, echipamente IT, arme de foc și țigări de contrabandă

193

Mai multe grupări de criminalitate organizată au fost destructurate de către polițiști luna aceasta. În perioada 3 – 16 mai a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au acționat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

Poliția Română precizează că pentru probarea activității infracționale a 178 de persoane, polițiștii și procurorii au organizat 31 de acțiuni operative. 48 de persoane au fost reținute sau arestate.

„În urma acțiunilor, au fost indisponibilizate 10 kilograme de canabis, jumătate de kilogram de hașiș, heroină, cocaină, ecstasy, MDMA, plante de canabis, masă vegetală, substanțe psihoactive și comprimate. Au fost ridicate 7 cântare electronice și 4 grindere, folosite în activitatea de trafic de droguri, fiind indiponibilizată o instalație utilizată la întreținerea unei culturi de canabis. În plus, polițiștii au ridicat peste 70.000 de lei și aproape 2.000 de euro, 15 carduri bancare, 18 laptopuri, 5 tablete, peste 100 de telefoane mobile și 68 de cartele SIM, 51 de medii de stocare, 12 dispozitive de skimming, 5 stații de emisie-recepție și 6 harduri externe”, arată Poliția Română.

În plus, au mai fost indisponibilizate 4 autoturisme, peste 700 de obiecte pirotehnice interzise la deținere, 5 arme de foc și 33 de cartușe, precum și aproape 20.000 de pachete de țigări de contrabandă.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here