ROMÂNI DE PRETUTINDENI – Maramureșeni prezenți la un festival în Republica Moldova

142

La ”Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni” organizat de Fundația ”Vatra” a fost prezent și județul Maramureș. Festivalul reunește românii din mai multe colțuri ale țării, dar în special cei din stânga și din dreapta Prutului.

Județul Maramureș a fost prezent cu meșteri populari, cu un stand cu produse tradiționale, dar a fost reprezentat și de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”, pe scena festivalului fiind prezenți maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Florin Gherman și Silvia Timiș, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, acompaniat de orchestra “Lăutarii” condusă de maestrul Nicolae Botgros.

“A fost un moment emoționant și de suflet și am simțit că ne-am unit în cuget și-n simțiri cu toți românii de oriunde s-ar afla”, a declarat vicepreședintele CJ Maramureș, Doru Ioan Dăncuș.

Consiliul Județean Maramureș precizează că Fundația culturală ”Vatra” a reunit la Strășeni, într-un program cultural nemaipomenit, artiști de renume precum Fuego, Irina Loghin, Petrică Mureșan, Marius Ciprian Pop și orchestra “Lăutarii” dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

Senzația festivalului a fost Corul Barbatesc din Finteușul Mare, care a avut mai multe reprezentații în cadrul festivalului și a căror melodie: “Veniți români din larga zare”, a devenit un fel de imn al evenimentului cultural artistic “Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni.”

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here