ROCKEREALĂ – Concert aniversar Legion, 25 de ani, în 2019

636

Rockerii de la Legion împlinesc 25 de ani de activitate. Pentru a marca acest eveniment, trupa a anunţat, la finalul concertului susţinut în Baia Mare weekendul trecut că se doreşte organizarea unui concert aniversar Legion – 25 de ani.

“Vreau să mulţumesc celor care au fost prezenţi la concertul nostru din weekendul trecut. A fost un eveniment care mie mi-a plăcut ân mod deosebit, dar pot sa zic că de fiecare dată în Baia Mare ne simţim foarte bine şi întotdeauna iese un chef fain, alături de prietenii noştri din Seini, Baia Mare, Zalău, toţi cei cărora le-a fost dor de Legion”, spune vocalistul trupei Legion, Rudolf Stauder pentru Axanews.ro.

Vocalistul Legion ne spune şi motivele pentru care concertele lor sunt foarte rare: “Din păcate timpul şi viaţa de zi cu zi nu ne prea permit să ne întindem foarte mult cu concertele şi, din păcate, sunt din ce în ce mai rare. Ne dorim ca piesele pe care le avem lucrate să reuşim cumva să le înregistrăm anul viitor, să mai ieşim cu ceva nou pe piaţa muzicală. Noi nu o să ne desfiinţăm niciodată oficial, când vom avea timp o să mai cântâm”.

Planurile de viitor ale trupei se leagă de un concert aniversar în 2019 – 25 de ani de Legion. Rockerii seineni mai speră la un concert în Timişoara. Legat de concertul aniversar, Rudolf Stauder subliniază că respectivul concert va fi alături de trupe prietene din zonă dar şi din Satu Mare sau Baia Mare, chiar Cluj.

“Ne dorim să îi invităm pe cei de la Altar, să iasă ceva fain. Îmbătrânim, cântările sunt rare şi se pare că încet, încet ne vom stinge, ca trupă. Aşa că, la toţi cei care cărora li-i dor de Legion, le spunem să urmărească pagina noastră de Facebook, pentru noutăţi. Vom posta acolo eventuale piese noi, concerte anunţate etc. Privim în faţă, vom vedea ce va fi mai departe”, a concluzionat Stauder.

Concertul Legion de la finele lunii septembrie a avut loc în Shadows Rock Bar din Baia Mare, alături de seineni urcând pe scenă ungurii de la Omega Diatribe, trupă care abordează genul metalcore, prestaţia maghiarilor fiind una reuşită şi care a prins la publicul prezent.

Formaţia Legion s-a format în anul 1994 în oraşul Seini, iar prima formulă Legion a fost Rudolf “Rudi” Stauder – voce, Ciprian Tarţa – tobe, Otto Ulman – chitară şi Csaba Szöllösy – bas. Albumul de debut a fost intitulat „Marfă” şi a fost lansat oficial în decembrie 1999.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here