RISCURILE CONTRABANDEI – A intrat cu mașina în stâlp, cu poliția pe urme, în Remetea Chioarului

472

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Groși împreună cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în cadrul unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări, au organizat un filtru pe raza localității Săcălășeni pentru depistarea autovehiculelor care ar transporta țigarete de contrabandă.

# Urmărire de opt kilometri
La un moment dat, conducătorul unui autoturism, în dreptul filtrului de poliție a accelerat brusc, iar polițiștii au pornit pe urmele acestuia. După aproximativ opt kilometri, pe raza localității Remetea Chioarului, șoferul urmărit a pierdut controlul direcţiei autoturismului, a derapat, lovind frontal un stâlp de beton, după care a fugit de la fața locului.

În urma percheziției efectuate asupra autovehiculului, sub coordonarea ofițerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a fost identificată cantitatea totală de 7.000 pachete de țigarete de diferite mărci, în valoare de aproximativ 84.000 lei, produse accizabile ce trebuiau supuse unui regim vamal şi care proveneau din contrabandă. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că autoturismul figurează radiat din anul 2017.

“Întreaga cantitate de țigarete, precum și autoturismul folosit la transportul acestora, în valoare de aproximativ 8.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a stabilit un cerc de suspecți, urmând a se administra probatoriu suplimentar necesar identificării participanților la activitatea infracțională cercetată și tragerii acestora la răspundere penală. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

# Țigări de 3.600 de lei în bagaje
Episode de contrabandă și la frontiera de nord. Dimineață, în jurul orei 9.00, un echipaj mobil de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen Sharan.

Autoturismul era condus de către un cetățean roman, iar în acesta se mai aflau ca pasageri două persoane, domiciliate pe raza județului Maramureș. La controlul efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, în bagajele personale ale unui pasager, 310 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 3.600 lei.

“Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, a explicat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here