RISCURI – Vânzătoarele din Baia Mare, țintă directă a coronavirusului

49

În timpurile pe care le trăim, a fi vânzător / vânzătoare într-un magazin alimentar, mixt, non stop, supermarket sau de care o fi el este un risc în plus pentru a lua virusul. Contactul constant al casierilor cu clienții și cu banii încasați de la aceștia crește riscul de a se îmbolnăvi.

Florica Ghiurcu, proprietara unui magazin mixt din Baia Mare, mi-a mărturisit că ea și fetele de la magazin fac… meditații și uită de virus.

„Eu nu sunt prea mult timp pe la magazin, mai mult stau fetele, noi suntem mai mult cu meditațiile, rămânem pozitive, în ciuda situației, și nu ne e frică de îmbolnăviri. Eu zic că mănușile nu te protejează de virus, când le dai jos din mână inevitabil tot le atingi. Deci, cu sau fără ele, poți lua virusul. Cazuri în familie, din fericire, nu am avut”, spune Florica Ghiurcu, din Baia Mare.

#La nevoie, te acomodezi cu greul

Ana Iușan, vânzătoare la un non-stop din Baia Mare, ne mărturisește că oamenii, la nevoie, se acomodează și cu greul. Cu toate că nu e cel mai ușor mod de a număra banii cu mănușile, te obișnuiești.

„Nu am temeri în privința virusului pentru că eu port mănuși, am dezinfectant, mă protejez. Număr și banii cu mănușile, chiar dacă la început a fost mai greu, m-am obișnuit. Trebuie să ne adaptăm situației”, spune Ana Iușan.

#În magazinele mici se respectă mai multe reguli

Vânzătoarea unui chioșc de ziare spune că ea, având sume mai mici de bani și timp mai mult la dispoziție în comparație cu vânzătoarele supermarketurilor, are și timp pentru a dezinfecta bancnotele la finalul zilei.

„N-am cui să-i duc virusul pentru că locuiesc singură. Am copii dar sunt căsătoriți. Nu mă tem că voi lua virusul pentru că mă protejez cu igienol. La finalul zilei eu dezinfectez și bancnotele. Chiar îmi spun doamnele de la magazin, când mă duc la ele cu banii <<ce frumos miros!>>, spune Florica Pop.

Casierii din supermarketuri au un plus de protecție în fața virusului.

O tânără casieră dintr-un supermarket din Baia Mare spune că merge la muncă cu inima deschisă și cu gândul că virusul nu este pentru toată lumea.

„Noi avem un plus, pe lângă faptul că ne dezinfectăm frecvent pe mâini dar și zonele cu care se intră mult în contact, purtăm mereu mănuși, mască, iar pentru cei care au acasă persoane vulnerabile, avem viziere. Nu este obligatoriu să le purtăm, doar cine dorește”, spune Daniela Roman, de 24 de ani.

Veronica BĂRBOS

foto Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here