REZULTATE NU DISCUȚII – Sindicaliștii din Sănătate continuă greva japoneză

28

Sindicaliștii Sanitas Maramureș nu renunță la proteste și continuă greva japoneză în spitale și-n unitățile de asistență socială, lucru valabil și la nivel național. Cu toate că au avut o întâlnire cu reprezentanții Guvernului, sindicaliștii au primit doar promisiuni și susțin că vor continua protestele până primesc ceva concret.

“Având în vedere că starea de nemulțumire persistă în rândul membrilor noștri de sindicat din sistemele pe care le reprezentăm, aceștia având nevoie de rezultate concrete, materializate în acordarea tuturor drepturilor legale, Federația Sanitas va continua protestul început în data de 7 octombrie a.c. până la soluționarea favorabilă a revendicărilor membrilor săi de sindicat. În tot acest timp, reprezentanții organizației vor continua negocierile și consultările cu toți factorii de decizie implicați”, precizează reprezentanții Sanitas Maramureș, într-un comunicat de presă.

În condițiile în care lucrurile în țară în ceea ce privește pandemia de coronavirus s-au înrăutățit și se iua tot mai multe măsuri de protecție pentru populație, sindicaliștii susțin că rămân la greva japoneză, fără a apela la forme mai radicale de protest, cum au anunțat inițial. “O să continuăm greva japoneză până când va avea loc următoarea întâlnire, care va fi mult mai tehnică. Până atunci vor calcula impactul pentru anumite măsuri iar întâlnirea va avea loc probabil la începutul săptămânii viitoare și se va finaliza discuția și se va încheia un acord. Acum continuăm cu protestele pentru că nu avem de ce să renunțăm la ele. Au fost doar discuții și atât. Nu avem cum să facem alte proteste pentru că lucrurile încep acum să se închidă din cauza pandemiei”, a declarat Mircea Ciocan, președintele Sanitas Maramureș.

Acesta a precizat că a găsit deschidere din partea autorităților și cel puțin buna intenție există. “Discuțiile au fost destul de interesante. Am văzut determinare și din partea Ministerului Finanțelor, iar echipa care a fost la întâlnire a fost convingătoare: a fost premierul, ministrul Finanțelor, al Sănătății, deci au fost implicați oamenii care au răspundere în domeniu. Nu au fost delegați care să fie prezenți doar pentru a bifa o întâlnire. A existat buna intenție”, a concluzionat Mircea Ciocan.

 

Ana-Maria HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here