REZULTAT PREVIZIBIL – România a ratat calificarea în finala Eurovision 2019! Lista finaliștilor (VIDEO)

336

România, reprezentată de Ester Peony, cu piesa On A Sunday, a ratat calificarea în finala Eurovision 2019, găzduită de Tel-Aviv. 

Piesa țării noastre era, oricum, cotată, înainte de semifinale, cu 1% șanse, de casele de pariuri, să câștige marele titlu.

Din semifinala a doua s-au calificat Norvegia, Danemarca, Suedia, Adzerbaidjan, Elveția, Rusia, Macedonia de Nord, Albania, Olanda și Malta.

Aceste țări completează câștigătoarele din prima semifinală, Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, Slovenia și San Marino, respectiv țara gazdă, Israel și cele cinci țări mari plătitoare, Marea Britanie, Franța, Spania, Germania și Italia.

Ca și observații, România a avut o mare opțiune să… ia o opțiune la marele titlu (fapt recunoscut de presa internațională), dacă o trimitea la Tel-Aviv, pe Laura Bretan, cu piesa Dear Father, scrisă de Mihai Alexandru, pe versurile Alexei Niculae. Însă, invitații străin din juriul național, parte a comunității gay, au penalizat-o rușinos pe Laura pentru că a susținut familia tradițională.

Ca idee, Norvegia, Suedia și Danemarca au oferit încă o dovadă de profesionalism și seriozitate cu piese bine scrise. Rusia l-a împins în luptă pe Serghey Lazarov, aflat la a treia finală europeană. Surprize plăcute au oferit Elveția, Adzerbaidjan, Olanda, Albania și Malta, care au venit cu piese foarte bune. S-a adăugat și Macedonia de Nord, în premieră sub această titulatură.

Să mai spunem că a fost o diferență uriașă între cele două semifinale. România nu a avut nicio șansă cu On A Sunday, având de înfruntat piese extrem de bune. Prima semifinală a fost, valoric vorbind, mult sub cea de-a doua. Finala are loc sâmbătă, la ora 22.00, în direct pe TVR.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here