REVINE GRIPA ÎN MARAMUREȘ – Patru cazuri de gripă și un deces, posibil din cauza infecției respiratorii

413

Patru cazuri de gripă și un deces, posibil din cauza unei infecții respiratorii, arată datele statistice ale Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Medicii recomandă vaccinarea pentru gripa de sezon.

În Maramureș au fost înregistrate patru cazuri de gripă, pacienții fiind nevaccinați, în săptămâna 15-21 ianuarie. La nivel județean, numărul total de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost de 1.840, în aceeași săptămână. În schimb, în cursul săptămânii 22-28 ianuarie, nu s-au înregistrat noi cazuri de gripă, dar infecțiile respiratorii au făcut o victimă. Un copil de patru ani a decedat, iar ca și cauză se suspectează o infecție respiratorie. ”S-a prelevat fragment de organ și s-a trimis spre confirmare la INC Cantacuzino Bucuresti. Morbiditatea prin infecții respiratorii acute se situează în intervalul așteptat în aceasta săptămână, comparabilă cu săptămâna corespunzătoare din sezonul precedent, dar peste valoarea medie din ultimii cinci ani. Au fost luate în supraveghere două suspiciuni de gripă la grupa de vârstă 5-14 ani și 15-49 ani, s-au recoltat exudate nasofaringiene și au fost trimise la laboratoarele de referință pentru infecții respiratorii de la INC Cantacuzino și Laboratorul CRSP Timișoara. Rezultatele au fost negative”, arată reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

La nivel național, alte patru cazuri de deces au fost înregistrate, din cauza gripei. Două decese au fost chiar în săptămâna 15-21 ianuarie, la un bărbat de 40 de ani, din județul Iași, și o femeie de aceeași vârstă, din județul Botoșani. Niciunul nu a fost vaccinat antigripal și amândoi aveau condiții medicale preexistente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here