REVERSUL MEDALIEI – Orele pierdute în urma suspendării cursurilor în Maramureș vor fi recuperate

509

Suspendarea cursurilor în unități de învățământ din Baia Mare și alte zece localități din județ, din cauza zăpezii, a produs o mare satisfacție în rândul majorității elevilor din școlile respective. Bucuria acestora nu este, însă, justificată, deoarece orele pierdute în zilele de 17 și 18 ianuarie trebuie recuperate.

“În regulamentul de organizare șI funcționare a unităților de învățământ preuniversitare se stipulează la articolul 9, aliniatul 5, următoarele:

<<Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la finalul semestrului, respectiv a anului școlar. Măsurile sunt stabilite de Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ, care a avut suspendate cursurile, și trebuie comunicate instituției care a aprobat suspendarea cursurilor>>”, a declarat, pentru cotidianul “Glasul Maramureșului”, prof. Adriana Meșter, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

De regulă, orele pierdute în urma suspendării cursurilor se recuperează în zilele de sâmbătă. Cum în data de 1 februarie este programată vacanța intersemestrială, în învățământul primar și preuniversitar, este greu de crezut că orele vor putea fi recuperate până la finalul semestrului I. Afirmația este întărită și de faptul că 24 ianuarie va fi zi liberă pentru elevi.

În aceste condiții, cel mai probabil, orele pierdute în zilele de 17 și 18 ianuarie vor fi recuperate pe parcursul semestrului II, până la finalul anului școlar.

Marius CÎMPIAN

foto www.learnliberty.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here