REVENIM LA NORMALITATE – Instituțiile de cultură maramureșene își reiau activitatea cu publicul larg

49

Reprezentanții instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean au avut recent o întâlnire cu conducerea județului, iar tema discuției a fost legată de reluarea activității după o perioadă de câteva luni de stat acasă, mai mult sau mai puțin acasă. 

Consiliul Județean ține să arate că în contextul prevederilor actuale ale normelor de relaxare a măsurilor de siguranță privind protecția populației împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, a fost stabilită strategia de reluare a activităților culturale.

„După o perioadă de două luni, timp în care înstituțiile de cultură au fost nevoite să se distanțeze de publicul consumator de cultură din diverse domenii și să interacționeze cu aceștia doar în mediul online, a venit momentul să reluăm activitățile care permit partciparea, într-o oarecare măsură, a publicului larg. Oamenii trebuie să se poată bucura din nou de rodul muncii acestor instituții care, în tot acest timp, s-au adaptat restricțiilor existente. Toți conducătorii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean s-au pregăti temeinic pentru a-și relua activitatea cu motoarele turate la maxim, însă cu respectarea regulilor de protecție”, a punctat vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea raportului de activitate și al calendarului de acțiuni culturale care se vor putea organiza în condiții de pandemie. De asemenea, au fost stabilite o serie de măsuri specifice fiecărei instituții, în vederea respectării normelor de protecție împotriva răspândirii COVID-19.

Administrația județeană arată că discuțiile au vizat respectarea regulilor de distanțare în spațiile aparținând instituțiilor de cultură, care să permită organizarea evenimentelor în aer liber, precum și încheierea parteneriatelor interinstituționale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here