REVELION ÎN SIGURANŢĂ – Drumurile din Maramureș, pline de polițiști în noaptea dintre ani

933

Numărul poliţiştilor maramureşeni care vor acţiona în perioada următoare a fost suplimentat, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. În noaptea de Revelion, maramureșenii trebuie să fie atenți pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale, a celor din categorii de risc ridicat sau de neluarea unor măsuri de siguranță atunci când sunt utilizate articolele pirotehnice!

„Entuziasmul copiilor e de înțeles când vine vorba de focuri de artificii. Supravegheați-i şi asigurați-vă că nu sunt în pericol! În locurile publice, la piaţă, în magazine aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei! De asemenea, nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

Fiți atenți când retrageți bani de la bancomate! Asigurați-vă că în spatele dumneavoastră nu se află vreun răuvoitor care să vadă codul PIN sau care să vă sustragă suma de bani retrasă! Pentru protecția autovehiculului, atunci când parcați, nu uitați să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi, la vedere, bunuri de valoare.

Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea. Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici pentru câteva momente, pentru a face cumpărături mărunte sau când vă aflați în benzinării/stații de alimentare.

Dacă plecați de la domiciliu, indiferent dacă este pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă, luați măsuri de asigurare a locuinței. Aveți în vedere faptul că rețelele sociale sunt o sursă de inspirație pentru infractori. Fiți discreți!”, arată IPJ Maramureș.

O recomandare vine și din partea polițiștilor de la Rutieră. Aceștia recomandă șoferilor să nu consume alcool și apoi să se urce la volan, mai ales că se știe că comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate!

„În mijloacele de transport în comun, fiți vigilenţi şi atenţi faţă de comportamentul persoanelor de lângă dumneavoastră. Păstrați-vă calmul, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră! Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic și la evenimentele publice organizate în oraș!

Dacă sunteți martorii unor fapte antisociale sau ați fost victima unei infracțiuni, nu ezitați să vă adresați celui mai apropiat echipaj de poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112! LA MULȚI ANI!”, mai arată IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here