RETROSPECTIVĂ 2018 – LSPV Baia Mare, gazda celui mai mare eveniment studențesc din România

214

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” (LSPV) Baia Mare a derulat și în anul 2018 o serie de activități și proiecte menite să apere și să promoveze drepturilor și intereselor studenților din Centrul Universitar Nord, din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Anul 2018 a început cu promovarea campaniei Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), cu privire la drepturile și obligețiile studenților în sesiune. Prima activitate din 2018, desfășurată de LSPV a fost “Evaluarea cadrelor didactice”, al cărei scop a fost de a asigura feedback-ul studenților referitor la activitatea cadrelor didactice desfășurată la curs, seminar, laborator și proiect.

“Activitatea noastră a continuat cu <<Nord Universitar>>, proiectul prin care am informat liceenii din Maramureș și din județele din împrejurimi, cu privire la oferta educațională băimăreană.

De asemenea, LSPV are încă trei membri care sunt studenți evaluator. Aceștia au evaluat cei mai tari profi nominalizați la <<Gala Profesorului Bologna>>, un proiect de tradiție al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România. Scopul principal al activității este îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România prin premierea și promovarea profesorilor ce formează generații, reprezintă adevărate valori și sunt modele pentru studenți”, informează reprezentanții LSPV Baia Mare.

Un alt proiect în care membrii LSPV s-au implicat a fost “Nord – perspective interdisciplinare” – ediția a II-a, manifestare științifică ce a urmărit prin implicarea studenților și masteranzilor Facultății de Litere în activitățile de cercetare. În cadrul aceluiași proiect, LSPV a contribuit la organizarea acțiunii „Săptămâna porților deschise” la Facultatea de Litere – CUNBM.

LSPV a organizat în 2018, în Baia Mare, alături de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, cea de-a XIII-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România.

“Membrii LSPV au fost implicați și în <<XGEN Conference – NEXT 100>>, proiect organizat de un grup de profesori și studenți care au doresc să ofere mai multe șanse la o viață mai bună pentru <<NeXt GENeration>> (Generația Viitoare).

Un alt eveniment la care LSPV a fost prezentă, este <<Career Planner>> (Târgul Ofertelor Educaționale Maramureș), ediția a VIII-a, unde, împreună cu Facultatea de Litere-CUNBM, a obținut locul I. De asemenea, LSPV s-a ocupat de Programul Național <<Tabere Studențești>> din Centrul Universitar Nord din Baia Mare”, precizează reprezentanții LSPV.

#Membrii noi și o nouă ediție “Miss Universitaria”

LSPV a derulat anul trecut o campanie de recrutare de membri noi în rândul studenților din Centrul Universitar Nord Baia Mare, sub sloganul „Fii actor, nu spectator!”. Campania a adus organizației peste 200 de noi membri, care au beneficiat de un program de mentorat, prin care s-a dorit integrarea lor în organizație.

De asemenea, LSPV a organizat alegerilor studenților reprezentanți pentru consiliile facultăților din CUNBM și a senatului UTC-N.

Unul dintre proiectele importante, marca LSPV, a fost “Miss Universitaria 2018”, cel mai așteptat eveniment studențesc, care a ajuns în acest an la a zecea ediție. În cadrul evenimentului a avut loc și reprezentația pregătită în “Atelierul de Dans”, organizat de LSPV, în cadrul căruia studenții au avut ocazia să învețe dans contemporan.

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” a participat și la Gala Voluntarilor Maramureșeni, un proiect al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș.

“Pe lângă toate aceste proiecte, probabil cele mai importante realizări ale LSPV în 2018 au avut în vedere chiar reprezentarea studențească. Dacă în anii precedenți, studentții cazați în căminele CUNBM erau obligați să plătească și cantina, începând din anul universitar 2018 – 2019, aceștia au posibilitatea să aleagă dacă vor să beneficieze și de cantină sau nu.

Tot pe partea de reprezentare, trebuie menționată campania <<LSPV – te ține la curent>>, prin care aducem la cunoștință studenților din Centrul Universitar Nord Baia Mare, toate informațiile care sunt de interes pentru ei.

Rezumând totul, 2018 a însemnat mii de ore de muncă, zeci de proiecte realizate, dar și un context favorabil învățării. 2018 a însemnat și legarea unor strânse prietenii și satisfacții provenite făcând voluntariat”, au concluzionat reprezentanții LSPV Baia Mare.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here