REȚETA ZILEI – Shakshouka

177

Iată o rețetă de sorginte arabă, foarte ușoară și interesantă. Folosim două linguri de ulei, o linguriță pastă iute de ardei, bulion, o ceapă, doi ardei grași,  trei căței de usturoi,  chimen macinat,  patru ouă, 1/2 linguriță cu boia, 400 grame cuburi de roșii, 60 grame feta, pătrunjel  și sare. Se incinge uleiul, se adaugă pasta de ardei, bulionul, ceapa tocată, ardeii tăiați, usturoiul felii, boiaua, chimenul și sarea. Se lasă pe foc zece minute, amestecând. NU facem lecso, deci nu exagera cu ținutul pe foc.

Să se inmoaie doar ardeii, nu le facem zacuscă. Se adaugă cuburile de roșii, se duce la punctul de fierbere și se lasă alte 10 minute la fiert la foc mic ,pentru a obține un sos gros. Se fac patru goluri in acest sos și se pun cele patru ouă sparte separat. Se presară brânza și se lasă să se inchege albușurile. Presărăm pătrunjel tocat și e gata Shakshouka!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here