REȚETA ZILEI – Salată aromată

215

Revenim in zona verde și sănătoasă, pentru o așa zisă detoxifiere. NU credem prea mult in cure sau in superdetoxifieri, in care să-ți chinui corpul, cat credem in mișcare și in sport. Și in mancatul sănătos, iată! Folosim o salată verde,  două  legături de ridichi, o legătură ceapă verde,  patru  ouă fierte bine,  100 mililitri de ulei, doi castraveciori muraţi, două linguri de muştar, o  ceapă roşie, cinci linguri de iaurt gras,  smântână, sare și piper.  Salata se spală şi se desface în foi. Ridichile se taie feliuţe, ceapa verde se toacă rondele.  Se prepară o maioneză din două gălbenuşuri fierte bine, sare, piper şi ulei. Se adaugă albuşul zdrobit cu furculiţa, muştarul, castraveciorii tocaţi cuburi mici, ceapa roşie tocată mărunt, iaurtul şi smântâna.  Se amestecă ridichile și ceapa verde cu sosul, se aşază pe frunze de salată verde şi se decorează cu cele două ouă fierte rămase, tăiate felii, şi cu verdeaţă. O variantă supergustoasă ar fi ca ulimele două ouă să le fi scos mai repede, cam la 4 minute, să fie semimoi, ba să păstrați puțin sos/dressing de presărat deasupra. La case mari, cu sosul se mânjesc doar pereții bolului in care punem salata, ca apoi să il vânăm cu furculița …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here