REȚETA ZILEI – Pastă de ceapă?

241

Mâncarea proaspata e… proaspata, nu negam, dar exista câteva smecherii pe care le puteti face pentru a va usura munca si mai ales, meniurile facute dupa amiaza, dupa 8-10 ore de munca. Un exemplu potrivit de gen este pasta de ceapa.

Se poate face oricând, dar mai cu seama când e ceapa ieftina… Curatam un kilogram-doua de ceapa, taiem fix cum ne trece prin cap si o punem la calit, de preferinta in doua tigai, sa incapa. In ulei. Punem sare si lasam la foc mic, cam 30-40 de minute. Sa se caramelizeze. Chiar si un deget de zahar ar merge, in fiecare tigaie. Când e ceapa aurie, e gata.

Oprim, racim putin, bagam in mixer si facem o pasta, pe care indienii o folosesc de „ingrosala”, in loc de faina sau galbenus de ou. Sau ca aromatizare la orice mâncare. In borcan, la frigider, se poate pastra saptamâni intregi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here