REȚETA ZILEI – Orez cu legume și susan

827

Nu e tocmai „ratatouille”-ul frantuzesc, dar seamana. In tigaie, incingem ulei, apoi rumenim o cana cu orez de calitate. Acum punem apa calda peste orez, punem capacul si lasam sa fiarba cinci minute. Apoi sta 15 minute, neatins.

Separat, taiem rondele ceapa verde, praz, ciuperci champignon sau de care aveti. In alta tigaie calim câteva minute ciupercile, doar cu sare si piper, la final adaugam ceapa rondele si prazul, la alegere se pot pune ardei grasi sau iuti si chiar rosii.

Scoatem legumele, stergem tigaia si prajim un pumn de boabe de susan, care elibereaza astfel aroma. Mai avem de amestecat legumele cu mazare prefiarta, din conserva, apoi sa le amestecam toate cu orezul. Dregem cu sos de soia si cu putin ulei, daca e cazul, presaram susanul si e gata! Aromat, cu diferite texturi, se poate consuma ca atare sau ca garnitura, ba chiar drept salata, in functie de cantitatile folosite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here