REȚETA ZILEI – Kushari ca-n Egipt

187

Poate c-a venit vremea sa mâncam ceva mai usor. Poate, zicem. După ce v-ati dres cu moare de varza, cu iaurturi si lapte batut, cu beri si alte cele, e vremea sa mâncam usor o vreme. Are si ficatul limitele lui, nu?

Kushari e o salata egipteana cu linte, paste si orez, dar povestea e mai complicata. Desfacem doua conserve cu linte prefiarta, spalam, punem deoparte. Înmuiem orezul, il calim putin in ulei, apoi il fierbem la foc mic, cu putina vegeta. Fierbem si paste spirale, dar la fel de bine putem inlocui pastele si orezul cu cuscus.

Deocamdata, tot ce avem in fata e usor fad, asa ca avem nevoie de un sos memorabil: punem la calit doua cepe maruntite si doi catei de usturoi. La final, punem o lingura de faina si stingem cu otet.

Acum adaugam bulion sau/si pasta de rosii. Cu cât mai „de casa” cu atât mai bine. Dregem cu sare si piper, punem o foaie de dafin, lasam putin pe foc si dregem cu apa, daca e nevoie. Daca vreti sosul fin, il bagati in blender. Acum il putem linistiti amesteca cu lintea, orezul si pastele fierte. Sigur, daca simtiti,nimic nu va opreste sa puneti alaturi doua copane de pui sau cârnati prajiti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here