REȚETA ZILEI – Iahnie de năut

458

Oficial, reteta incepe asa: „Punem nautul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa si fierbem nautul doua ore, împreuna cu foile de dafin si usturoiul” Cu respect, n-avem vreme de asa ceva.

Deci: desfacem doua conserve cu naut, chiar gustos. Taiem marunt doi morcovi, o ceapa mare ai un catel de usturoi si le calim in ulei obisnuit. Sau chiar in margarina sau unsoare de porc. Adaugam o cana mare de bulion gros, apoi nautul. Nu mai are ce sta mult la foc, dar dregem cu sare si piper, scoatem foaia de dafin de care uitasem sa va spunem si avem un fel de iahnie. Care se poate finaliza cinci minute la cuptor sau chiar pe vatra, pentru putina aroma de fum.

Si dintr-atâta, tot prajim bacon sau cârnati, daca iahnia e scazuta, sau bagam la cuptor, in mâncarea de naut, orice fel de carne a ramas vitrega in frigider. Pam pam!! Alta reteta „de post”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here