REȚETA ZILEI – Iahnie de fasole rapidă, de post ba și tradiţională!

2085

Cel mai rapid mod de a face mâncare este să folosești scurtături, în zilele noastre. Folosim așadar două cepe medii, două conserve mari cu fasole boabe (800 grame în total), 400 grame roșii în bulion, trei linguri cu ulei, foi de dafin, o legătură de mărar, sare și piper. Începem prin a căli ceapa mărunțită la foc mediu în ulei, adăugăm două  căni de apă (cca 500 ml). Turnăm boabele de fasole din conservă, dregem cu sare și piper, punem foile de dafin, punem capac și lăsăm pe foc o jumătate de oră.

Verificați, totuși, ideea e să scadă zeama, nu să dispară fasolea, să se facă praf. Adăugăm roșiile în bulion, plus mărarul tocat fin. Mai lăsăm cinci minute. Merge cu murături, așa cum merge și cu cârnați sau bacon prăjit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here