REȚETA ZILEI – Brânză de casă la cuptor???

385

Daca ai facut o singura data brânza, incepi sa ai dubii in ceea ce priveste brânzeturile din comert. Multe din ele sunt din orice altceva decât din lapte. Cum ar fi sa facem acasa brânza… la cuptor?

Batem trei oua si le amestecam cu un litru de chefir si cu sare, piper si putin zahar. 30 de grame. Punem la fiert trei litri de lapte luat din piata, când ar da in clocot turnam amestecul de chefir. Lasam la racit, strecuram si lasam brânza in tifon, insa inainte de a o usca o amestecam cu verdeturi, fie patrunjel fie marar. O apasam cu carti, la rece, cam trei ore.

Tapetam o forma de copt cu hârtie, ungem brânza cu ou si o punem in forma, la cuptor, cam 30 de minute. Ideea nu e s-o uscam, nici s-o facem scrum, ci sa-i dam o crusta aromata. Asa ca omiteti minutele, stati cu ochii pe brânza ca pe butelie, ar fi si pacat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here