REȚETA ZILEI – Supă de fasole cu pesto?

313

Iata o reteta simpla si nebuneasca… Cum ar fi sa facem o supa de fasole rapida, fara ore de fiert? Ba sa aiba si aroma mediteraneana? Sigur, orice bucatar adevarat va va pune sa fierbeti fasole timp de o ora-doua, cu morcovi, ceapa si foi de dafin. Separat, sa preparati in mixer un pesto din busuioc, cu cascaval ras si verdeturi. Nu facem asa, ci cumparam doua conserve cu fasole prefiarta si un borcanel cu pesto de calitate.

Zeama de la cele doua conserve o pastram alaturi de o treime dintr-o conserva, le mixam sa le facem crema, apoi punem intr-o tigaie, cu ulei si doi catei de usturoi striviti. Dupa doua minute de fierbere va arata ca o crema bechamel, dar… de fasole. Acum adaugam boabele de fasole, pot fi chiar de culori diferite sau chiar celebrul mix de fasole alba, neagra si naut si adaugam incet câte o lingurita de sos pesto, pâna va convine gustul. Rezultatul? O supa crema de fasole, dar verde, cu arome de ierburi, plus boabe la vedere. O chestie de gust, dar cu o imagine excelenta. O supa crema de fasole, dar verde, cu arome de ierburi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here