REȚETA ZILEI – Sos tomat cu vin și legume

292

Acest sos tomat cu vin si legume se face din legumele coapte si sucurile lasate de carne in cuptor in tava de friptura. Mai folosim o lingurita pasta de tomate, o lingurita de amidon in 100 ml de apa rece, 50 grame de unt, sare, piper, inca 100 ml de vin. Doar v-am mai spus, orice retetain care se foloseste vin sau coniac vaiese excelent… Am marinat carnea in suc de rosii, am prajit-o scurt, am pus legume si zarzavaturi in acelasi ulei, am stins cu vin rosu si am bagat la cuptor pentu ore bune. Verificati, preventiv. Am scos carnea din sos, invelita in folie de aluminiu. Sosul si legumele coapte se pun la fiet in cratita mica, cu legumele pasate. Daca sosul strecurat are grasime, se poate indeparta. Am pus inca 100 ml de vin rosu (hâc!) si am lasat sosul sa clocoteasca sa se evapore alcoolul. Intr-o ceasca am frecat amidon alimentar cu 100 mililitri de apa si am turnat in cratita cu sos. In 2-3 minute pe foc e gata sosul, dar il catifelam, ca francezii, cu un cub de unt. Daca va amintiti, nici Jamie Oliver nu arunca sosurile de pe carnurile din cuptor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here