REȚETA ZILEI – Salată de dovlecei cu iaurt și usturoi

284

E clar ca folositi dovleceii, sunt la indemâna si gustosi inclusiv pe timp de iarna. Pâna si clatite am facut din ei si sunt excelente. Sa incercam o salata de dovlecei. Folosim doi sau trei dovlecei cruzi, cam de jumatate de kilogram sa fie. Îi spalam si taiem în cubulete, in timp ce punem la calit o ceapa taiata marunt. Se adauga în tigaie dovleceii, ii calim cam zece minute. Îi punem intr-o sita sa lase apa, intre timp facem dressingul, cu usturoi pisat, sare, ulei, ca la maioneza, mixata intr-una.

Acum innobilam mujdeiul cu iaurt gras, zeama de lamâie si coaja rasa de la lamâie.Ne mai ramâne sa punem dovleceii cu ceapa in castron, cu dressingul, rotunjim paleta de texturi si arome cu ridichi taiate si cu patrunjel tocat. Putem adauga ardei grasi si iuti sau inlocui cu ei ridichile. Urmeaza sare si piper, apoi o ora in frigider. Gata, pofta buna!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here