REȚETA ZILEI – Salată de cartofi cu ridichi și dressing de muștar

227

Ingredientele salatei de fata sunt accesibile la acest moment, deci se poate face. Folosim un kilogram de cartofi, ii fierbem in coaja 15 minute, sa nu fie foarte moi. Îi decojim si-i taiem felii sau cuburi. Avem la indemâna si o legatura de ridichi, de la 10 in sus oricum, le taiem in sferturi sau le feliem, dupa dorinta. Dar da, cartofii cuburi ar merge cu ridichile taiate sferturi si cartofii felii cu ridichile felii, nu?

Amestecam cartofii cu ridichile, facem apoi un dressing cu mustar si ulei turnat in fir subtire, cu zeama de lamâie si foarte putina miere, plus, evident, sare si piper. Batem mixul cu furculita, il diluam cu apa daca e prea gros. Acum taiem ceapa verde, partea alba merge in cartofi, o parte din coditele verzi merg in dressing si o parte ramâne la final, deasupra, ca decor.

Se amesteca salata, se acopera castronul cu folie si se da la frigider timp de o ora. Binenteles ca merge de sine statatoare, la fel ca alaturi de carnuri la gratar, ca doar le vine vremea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here