REȚETA ZILEI – Salată de cartofi cu maioneză și pește afumat

381

Avem cartofi, avem conserva de peste, avem o salata superba! Nici nu e obligatoriu sa o faceti cu peste, merge si cu rondele de cârnaciori sau cu sunca afumata.

Folosim un kilogram de cartofi, fierti in coaja, 2-3 cepe rosii taiate rondele, peste afumat sau din conserva. Maioneza o facem cu doua galbenusuri, mustar, 150 ml ulei, sare, piper si iaurt grecesc. Ornam cu felii de praz, ceapa verde, ardei, rosii, castraveti. Am pus la fiert cartofii, ii decojim ai taiem rondele si ceapa rondele, pestele il t„iem cum vrem dar nu-l farâmitam. Facem straturi elegante pe un platou, cu cartofii la baza, ceapa rosie si pestele sau sunca la final. Maioneza ramâne separat in bol, iar cruditatile se pot presara sau nu peste salata noastra. E intr-adevar o variatiune a salatei bunicii, dar e eleganta si merita efortul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here