REȚETA ZILEI – Pui întreg gătit pe sticlă

61

Imposibil sa nu faceti asa ceva, la cât e de usor. Folosim un pui intreg, cimbru, boia de ardei dulce, pudra de usturoi, busuioc uscat, sare, piper, trei linguri de unt si o sticlaa de bere. Nu va trebuie o jumatate de litru, dar fiti prevazatori si luati 2-3 beri, sa fie… Spalam puiul si golim sticla de bere in halba. Turnam jumatate din cantitatea de bere in tava. Ungem puiul bine cu unt moale, il frecam cu combinatia de condimente, interior si exterior. Asezam apoi puiul peste sticla de bere si il sprijinim in cele dou pulpe inferioare.

Dam puiul la cuptor la 200 de grade pentru 90-100 minute, se rumeneste si se patrunde bine. De câte ori deschidem cuptorul si verificam, stropim puiul cu bere. Si pe bucatar. Gata puiul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here