REȚETA ZILEI – Piure/pesto de mazăre, o aventură

137

Nu va gânditi la piureul dat copilasilor. E altceva si veti reveni periodic asupra retetei. Incepem cu 300 grame de mazare pusa la fiert, cu sare, sau o conserva cu mazare prefiarta. O punem in blender cu un catel de usturoi, sare si piper, dar nu inainte de a adauga pesto din comert sau a-l face singuri, tot in mixer. Adica alegem verdeturile potrivite situatiei, sa zicem busuioc si menta, ori patrunjel si cimbru, cu o lingura de smântâna si cascaval ras fin si facem o pasta.

Revenim la piureul nostru, in care am pus mazarea fiarta, usturoi, sosul pesto si mixam, turnând ulei in fir subtire. Trebuie sa rezulte un piure elegant, pe care il poti unge pe pâine prajita, dar si pe un gratar de ceafa sau alaturi de orez sau cartofi piure. Eleganta intruchipata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here