REȚETA ZILEI – Muhammara, pastă de ardei copți

554

Aduce oarecum reteta de fata cu hummusul, dar are arome arabe si mediteraneene. Sigur, daca pui si ardei iuti, are si nuante latino...

Folosim deci trei ardei grasi rosii, 80 grame de nuci, doi catei de usturoi, chimion, zeama de lamâie, trei linguri pesmet/pâine uscata si pisata marunt, ulei de masline, ardei iute, sare si piper. Coacem ardeii pe gratar, ii scoatem, ii saram, ii acoperim câteva minute. Acum ii decojim si scoatem samânta. Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si amestecam pâna obtinem o crema. Daca sunt iuti ardeii, va fi aromat-piscacios. Daca nu are culoarea frumoasa, puneti un vârf de cutit de boia. Acum facem smecheria cu care imbogatim fasolea frecata, ceapa prajita in ulei, cu boia, fiind un sos pe care-l presaram peste muhammara. Si patrunjel presaram, si deja avem un rasfat culinar, de arome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here