REȚETA ZILEI – Bruschette cu pesto de fasole verde și macrou

178

Nu foarte departe de reteta de mai ieri, cu mamaliga reinviata, folosim pâine mai tare, pe care o facem bruschete… in traducere o prajim si o frecam cu usturoi… Facem insa un pesto de fasole verde, cu 200 grame fasole verde fiarta al dente, 20 grame miez de nuca/migdale/sâmburi pin, 25 grame parmezan ras, un catel de usturoi, ulei de masline.

Pregatim si o conserva cu macrou in ulei, doua oua fierte tari, câteva rosii cherry, dar si pâinea. Fierbem 300 grame de fasole verde sau o scoatem de la borcan. Punem fasolea verde bine scursa in robot, adaugam miezul de nuca, catelul de usturoi tocat, parmezanul si uleiul de masline. Mixam bine si adaugam sare. Punem sosul pesto de fasole verde in frigider. Toppingul pentru bruschette il facem cu rosiile taiate jumatati, ouale fierte curatate si taiate dupa pofta, macroul scurs de ulei si rupt, sare, piper si ulei de masline. Coacem feliile de pâine in cuptor si le frecam cu usturoi. Dupa ce s-au racit, punem pe fiecare bruscheta câte un strat de pesto de fasole verde, iar peste el, adaugam toppingul. Zau ca e deosebit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here