REȚETA ZILEI – Biluţe din caşcaval şi macaroane

95

Hai sa reciclam azi ceva resturi din frigider. Cum-necum, v-au ramas macaroane cu cascaval. Începem prin a face un sos. Amestecam într-o oala un pahar de apa şi dou linguri de fainaa, la foc mediu. Adaugam caşcaval, unt, sare, praf de usturoi şi piper roşu. Amestecam, reducem focul şi lasam timp de 20 de minute, amestecând, sa se ingroase. Amestecam sosul cu macaroanele chiar daca au cascaval.

Punem amestecul într-o tava unsa cu ulei, acoperim cu folie alimentara şi punem în frigider pentru o ora. Facem acum bilute, cu mana si cu o lingura, pe care sa le aşezam într-o tava. Înainte insa, rostogom fiecare biluţa întâi în faina, apoi în ou, apoi stau la temperatura camerei pentru circa 10 minute. |n tigaie cu ulei, prajim 4-5 biluţe concomitent, pâna capata o culoare aurie. Le scoatem pe şerveţele de hârtie. Ne-a ramas sos de cascaval, il turnam peste ele. Presaram patrunjel. Se mai poate turna ketchup. O minunatie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here