REȚETA ZILEI – Banosh ucrainean, senzație de deja-vu

138

Mare atentie: punem pe foc un vas cu smântâna, sau chiar cu frisca, pâna da sa fiarba, apoi turnam cu pumnul faina de malai. Amestecam intr-una, fara mila, pâna se ingroasa. Se desprinde de pe marginea ceaunului? E gata! Punem sare, un cub de unt si e gata. Se numeste, atentie, „banosh”, e reteta traditionala ucraineana si e leita balmosului nostru de la stâna, ceea ce ne lasa un gust amar.

Sigur ca n-am trait sub clopot de sticla, dar noi chiar n-am inventat nimic nimic in bucatarie? Acum, daca avem slanina prajita, bacon sau alte fineturi de gen, adaugam. Apoi brânza cu multa personalitate, de oaie sa zicem. Poate si doua fire de patrunjel. Daca vreti o variatiune, ia puneti la prajit bacon alaturi de un pumn de chmapignoane sau de hribe… E chiar balmosul nostru drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here